Van az úgy, hogy az embernek nincs semmihez kedve. Ilyenkor néha megszólal a lelkiismereted, és teljesen magadba roskadva azon kezdesz el gondolkozni, hogy ez a cél sem fog soha nem fog megvalósulni, és egyre távolabb érzed magad attól, hogy boldog legyél.

Ne keseredj el az ilyen helyzetekben sem! Mindenkivel előfordult már, és még sokszor elő is fog fordulni, hogy valamiért aznap nem megy a munka. Fáj a fejed, rosszul keltél fel, esik az eső, vagy éppen csak rossz napod van. Semmi probléma! Ne legyen emiatt lelkiismeretfurdalásod, ugyanis, megvan annak is az oka, hogy kevésbé vagy aktív. De vajon mi lehet ez?

1. Nem vagy elég kipihent

Igen, minden szervezetnek szüksége van pihenésre, még a Tiédnek is. Akármekkora hősnek, robotnak vagy éppen sztahanovista munkaerőnek érzed magad, Neked is kell egy kis kikapcsolódás. Ennek a mellékhatása a fejfájás, a fáradtság, az égő szemek, vagy éppen a stressz. Adj magadnak egy kis pihenőt, ha egy vagy akár két nap lustálkodsz, még nem fog összedőlni a világ, téged is nélkülözni tudnak a munkában, valamint ha a vállalkozásod is kicsit pihen, attól még nem lesz hatalmas bevétel kiesésed. A legfontosabb, hogy figyelj oda magadra!

Kép készítője: Christian Erfurt

2. Nem jön az ihlet

Ott ülsz már 2 órája a géped előtt, és nem jön az ihlet. Nem tudsz írni, nem tudsz új ötleteket alkotni, nem tudod a weboldalad szerkeszteni, és csak a neten szörfözöl. Fejezd be az erőlködést, és inkább gyűjts ihletet. Kezdj el olvasni, vagy inspirálódj akár a Pinteresten, vagy más weboldalakon, de beszélgethetsz is hozzáértő személyekkel, akik lehet, hogy remek ötletet adnak majd a folytatáshoz. Előfordulhat, hogy beletelik két napba, mire elhatározod magad, és újra neki fogsz, de hidd el, szárnyalni fog a fantáziád.

3. Egyszerűen ez nem a Te napod

Előfordul az is, hogy az univerzum összeesküdött ellened, és már reggel érzed, hogy ez nem lesz a Te napod. Még reggel jelenthetsz beteget, vagy akár kivehetsz egy nap szabadságot is, az élet nem fog megállni emiatt. Viszont ha bevállalod így is a munkát, akkor viseld a következményeket és emelt fejjel vágj neki a feladatoknak! Este pedig tedd félre a napi teendőket és lazíts! Egy hős vagy akkor is, ha végig csináltad, és akkor is dicséretet érdemelsz, ha felismerted, hogy ez nem a Te napod lesz. Nincs rossz döntés, ha pozitívan tudod felfogni az adott helyzetet.

Ezek után remélem beletörődtél abba, hogy senki sem tökéletes, és Neked is megengedett, hogy néha kicsit leeressz. Gyűjts energiát, inspirálódj, pihenj, majd 120%-kal vágj bele a rád váró feladatokba.

Kép készítője: Zhang Mickey

Már megvan az adott célod, csak nem tudod, hogy kezdj neki? Természetesen erre is van megoldás! Keress fel bátran, beszéljük át, hogy mit szeretnél elérni, és vágj bele az álmod megvalósításába.

Véleményeket a Kapcsolat fülön találsz.

További szép napot kívánok:

JRR