Számtalan olyan fiatallal találkoztam (és jómagam is ilyen vagyok), akik nem találták meg rögtön a főiskola után azt, amit igazán szeretnek csinálni. Ebben nincsen semmi probléma, hiszen nem mindenki kerül be olyan intézménybe, ahol azt tanulja, amit szeret. Hogyan tudod megtalálni a helyed a világban, anélkül, hogy pillanatok alatt elkeserednél?

Voltam én már asszisztens, PR-os, junior manager, kommunikációs szakember, marketinges, minden, amit el tudsz képzelni, de teljesen mindegy, hogy mi volt a megnevezésem, egy biztos volt: nem találtam a helyem. Pedig ezeket a főiskolán/egyetemen tanultam, sőt, külön képzésekre is eljártam, hogy elmélyítsem a tudásom, mégis egy idő után mindig úgy éreztem, hogy nem ez az én területem, valami egészen mást kéne csinálnom, vagy éppen másként.

A coachingra teljesen véletlenül akadtam rá (valamint egy kis pszichológiai unszolásra), és amikor elkezdtem tanulni, még nem is nagyon gondoltam bele abba, hogy ez mitől lesz jó nekem. Azóta már szereztem egy tréneri végzettséget is, valamint elsajátítottam a business coachingot, és számtalan továbbképzésen vettem részt. Honnan tudom, hogy jó helyen vagyok jelenleg? Onnan, hogy szeretem csinálni, és minden kifogás nélkül bele is vetem magam. Persze, nekem is vannak rossz napjaim, de akkor is tudom, hogy ez a nekem való szakma.

“Mindig csináld azt, amit szeretsz!” Képet készítette: Charles Etoroma

Vannak olyan helyzetek, amikor a pénz fontosabb, mint az, hogy jó munkahelyen legyél, ezt elismerem, de ha bent ragadsz egy ilyen munkahelyen, nagyon nehezen fogsz tudni váltani, és nem biztos, hogy valaha élvezni fogod újra a munkát. Mindig törekedj arra, hogy szeresd azt, amit csinálsz. Lehet, hogy 30 évesen találod meg a hivatásod, de az is lehet, hogy már 21 évesen olyan bombabiztos munkahelyed van, hogy a világ minden pénzéért sem cserélnéd el. Sohasem tudhatod, mikor találod meg, egy a lényeg: keresd!

Ha otthon ülsz, és azon bánkódsz, hogy ki kéne lépned, vagy változtatnod kéne, de nem teszel semmit, nem fog semmi sem megváltozni, ezt garantálom. Határozd el magad a döntésre, és változtass azon, amin szerinted érdemes! Így gyorsabban megtalálhatod a Te helyed a világban, ami kitárul előtted rövid idő alatt. Megéri benne maradni a jelenlegi helyzetben?

Természetesen a változás nem egyszerű, de Én a segítségedre lehetek. Kattints a Szolgáltatások menüpontra, és válaszd ki a számodra megfelelő konzultáció típusát. Kezdd el még ma, hogy év végére már el tudd mondani, érdemes volt belevágni!

További szép napot kívánok Neked:

JRR

Lifestyle&Business coach

valtspozitivan@gmail.com