Bevallom, valahol a lelkem mélyén számítottam arra, hogy minél hamarabb összegyűlik Zente kezelésére a 700 millió forint, ám azt álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan történik ez meg. Nézzük mi kellett ehhez!

A történettel már mindenki találkozott: Zente, a másfél éves kis csodalélek egy nagyon ritka, genetikai betegségben szenved. Ahhoz, hogy esélye legyen 2 éves kora után is ilyen boldogan élni, szüksége van egy kezelésre, ami jelenleg a legdrágább a világon, ugyanis körülbelül 700 millió forintba kerül. Jelenleg is kap egy injekciókúrát, amit a NEAK (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő) finanszíroz, ennek az ára szintén borsos (23 millió forint), bár a másik, nemrég engedélyezett terápiához képest eltörpül. Lényeg, hogy Zente és a családjának története szeptember 17-én került a köztudatba, tehát körülbelül 1 hét alatt sikerült rendkívüli összefogással összegyűjteni ezt az emberek számára felfoghatatlan összeget.

Zente történetét a legnagyobb TV-k, rádiók, újságok, online magazinok bemutatták, ami fontos része volt annak, hogy a pénz ilyen gyorsan összejöjjön. Számtalan híresség, vállalkozás, cég állt mellé, hogy minél hamarabb meglegyen az összeg, ugyanis Zentének 2 éves szülinapjáig (ha jól emlékszem, februárig) meg kell kapnia a kezelést, hogy legyen hatása.

Kép forrása: Zente- SMA 1 Baby Facebook oldal

Valószínűleg én ugyanezt tettem volna a saját gyerekemért, a szomszéd kislányért, vagy éppen valamelyik rokonért, amit Zente családja, hogy utolsó reményként segítséget kértem volna. Soha nem szégyen az, hogy a közösség erejét használva elérjük a célunkat, ami jelen esetben roppant nemes. Nem tudom, hogy volt-e 1 millió ember, aki utalt, de ez talán nem is lényeg. Itt ebben az esetben az volt a fontos, hogy meglegyen a 700 millió, ami meg is lett, így elkezdődhet az a gyógyulási folyamat.

Kicsi Zente! Legyél mindig ilyen nagyon mosolygós, boldog kis lélek, és soha ne feledd el: Te már most egy hős vagy! Biztosan sok rehabilitáció és kórházi kezelés vár rád, de ezek mind a javadat szolgálják, úgyhogy csak ügyesen!

Zente családja! Elképesztő, amit eddig véghezvittetek. Szerintem erre szavak nincsenek, és gyanítom, Ti sem gondoltátok volna még a legmerészebb álmaitokban sem, hogy 1 hét alatt összegyűlik az összeg. Jobb szülőket nem is kívánhatna magának egy a csöppség. Sok erőt, kitartást kívánok nektek, és szeressétek Zentét az élete összes pillanatában.

Valamint így ismeretlenül is szeretnék köszönetet mondani az összes utalónak, támogatónak, hogy hozzásegítettétek ezt a kissrácot ahhoz, hogy megkaphassa ezt a különleges kezelést. Ti mind csodálatosak vagytok, csak annyit kérek Tőletek: maradjatok ilyenek!

JRR

A főoldali kép eredetileg Zente- SMA-1 Baby Facebook oldalán jelent meg.