Én úgy gondolom, hogy mindennek megvan az oka. 2020-at írunk, eddig dübörgött a gazdaság, a nagyvállalatok, országok kevésbé akartak bármit is tenni akár a környezetvédelem érdekében, valamint a munkavállalók is 110%-on teljesítettek, hogy mindenki boldog legyen. Jó ez nekünk? Tényleg erőnkön felül kell teljesíteni minden lehetséges elvárást?

Szerintem nem. A koronavírus éppen egy olyan időszakban köszöntött be, amikor pont erre volt szüksége az emberiségnek. Több mint 7 milliárdan vagyunk a bolygón, minden évben egyre több szemetet halmozunk fel, és egyre jobban kihasználjuk a természet adta kincseket, amikre vigyáznunk kellene. Számomra igen meglepőek voltak azok a műhold képek, amelyeken megmutatták, hogy Olaszország és Kína mennyivel kevesebb károsanyagot bocsátott ki, ahogy elrendelték a kijárási tilalmat. Drasztikus lépés kellett, és úgy tűnik, csak egy világjárvány volt elég ahhoz, hogy ez bekövetkezzen.

Kép forrása: dailymail.co.uk

Az élelmiszergyártók, valamint akik egészségügyi termékeket forgalmaznak, most talán 200%-on pörögnek, hiszen mindenki pánikvásárlásba fogott, és 3 maszkot húz a szájára, amikor 1 is bőven elég lenne. Nagyban megváltozott az élet, ennyi szent, és el kell fogadnunk, hogy minden más szektorban kicsit le kell lassítani, és figyelni az elkövetkezendő hét eseményeit.

Mire jó ez az időszak? A befelé tekintésre. Ha megfertőződsz, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért.

Megbetegedés esetén:

  • Gondold végig, miért kaphattad el? Mi az, amiért Neked most egy kicsit visszább kell venned?
  • Mit tudsz tenni annak érdekében, hogy mielőbb meggyógyulj?
  • Milyen következményei lesznek az állapotodnak?
  • Hogy fogsz regenerálódni?
  • Milyen lépéseket teszel meg a pozitív jövőképért?

Elkerülés esetén:

  • Mi lehet annak az oka, hogy Te nem fertőződtél meg?
  • Milyen óvintézkedéseket kell megtenned, hogy fenntartsd a jelenlegi állapotod?
  • Hogyan tudsz a nehéz időkben is pozitív maradni?
  • Milyen terveket hozol az elkövetkezendő időszakra?

Képet készítette:
Toimetaja tõlkebüroo

Érdemes ezeket a kérdéseket végig gondolni magadban, de akár le is írhatod, ha Neked az úgy könnyebb. A lényeg, hogy ne ess kétségbe, vegyél végig inkább minden lehetőséget kétszer, és ha úgy szükséges, akkor vonulj vissza egy picit. Nem kell ész vesztve minden után kapkodnod, inkább fontold meg a döntéseidet, és cselekedj megfelelően. Az elkövetkezendő időszak nem lesz egyszerű, de pontos stratégiával, tartható célokkal megvalósítható és kis veszteséggel túlélhető.